Sök på webbplatsen

Maria Hemström-Hemmingsson generaldirektör för Inspektionen för socialförsäkringen

Pressmeddelande 17 december 2015

Regeringen har idag utsett Maria Hemström-Hemmingsson till ny generaldirektör och chef för Inspektionen för socialförsäkringen, ISF. Hemström-Hemmingsson, närmast chef för socialförsäkringsenheten på Socialdepartementet, tillträder den 14 mars 2016.

 – Vi har förmånen att leva i ett land med väl utbyggda trygghetssystem. För att dessa system ska fungera måste de vara effektiva och rättssäkra. I det sammanhanget har ISF, med sitt uppdrag, en helt central roll, och jag ser fram emot att få vara en del i ISF:s fortsatta arbete och utveckling, säger Maria Hemström-Hemmingsson.

Maria Hemström-Hemmingsson är sedan år 2013 chef för socialförsäkringsenheten på Socialdepartementet, och har arbetat åtta år som chef i Regeringskansliet. Hon har också varit verksam som forskare på Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering.

Maria Hemström-Hemmingsson är född 1963 och har doktorerat i nationalekonomi vid Uppsala universitet.

Maria Hemström-Hemmingsson efterträder Per Molander som avslutade sin tjänst den 1 oktober 2015. Under rekryteringsperioden har ISF:s chefsjurist Catarina Eklundh Ahlgren varit vikarierande generaldirektör och chef för Inspektionen för socialförsäkringen.

Fakta Inspektionen för socialförsäkringen:

  • ISF rapporterar till Socialdepartementet.
  • Verksamheten finansieras genom anslag och den årliga budgeten är cirka 68 miljoner kronor.
  • 2015 har ISF gett ut 17 rapporter, 3 arbetsrapporter, 3 working paper och 2 skrivelser. ISF har lämnat 21 remissyttranden och fått 8 vetenskapliga artiklar publicerade.
  • ISF har omkring 59 medarbetare med hög kompetens inom socialförsäkringsområdet och utbildningsbakgrund inom bland annat ekonomi, statsvetenskap, statistik, beteendevetenskap, juridik och medicin. En tredjedel av personalen har forskarutbildning.
  • Medelåldern är 42 år.
  • Andelen kvinnor är 66 procent och andelen män är 34 procent.

Kontakt

Allmänna frågor besvaras av Catarina Eklundh Ahlgren, vikarierande generaldirektör, tel. 08-58 00 15 01.

Vill du veta mer eller ha hjälp med kontakt ring:

Karin Stenberg, informationsansvarig, tel. 08-58 00 15 56.

 

Postadress: Box 1056, 405 22 Göteborg

Besöksadress: Fleminggatan 7, Stockholm | Lilla Bommen 1, Göteborg

Telefon: 010-174 15 00

Fax:

E-post: Spamskyddadepostadress_cmVnaXN0cmF0b3JAaW5zcHNmLnNl_Spamskyddadepostadress

Rapporten har lagts till i beställningskorgen. Vad vill du göra nu?

Du kan när som helst gå till beställningskorgen och slutföra beställningen genom att använda länken "Slutför / ändra" i sidhuvudet.